Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Zkoušku dal na 93 %, nyní se Tomáš těší na další část kurzu

První z našich 5 Statečných, Tomáš, již má základní část rekvalifikačního kurzu úspěšně za sebou. A i když se během studia musel potýkat s mnohými komplikacemi ve svém osobním životě, svůj boj za získání vysněného povolání programátora nevzdal.

Kdo ho na jeho cestě nejvíce podporuje? A co má v plánu nyní?

Studium mu zkomplikovala nemoc pejska

První část kurzu, která se týkala webdesignu, zvládl Tomáš absolvovat téměř bez jakýchkoliv komplikací. „Nejlépe mi šlo do hlavy MySQL a HTML ,“ upřesňuje náš 1. Statečný. U samotného programování se potom trochu zasekl při lekcích OOP. „Shodou okolností zrovna v době, kdy mi látka přišla trochu těžší, onemocněl můj pes Charlie. Musel jsem se o něj starat a myšlenkami jsem byl stále u něj. Bylo tedy velmi těžké se na studium soustředit. Dokonce jsem si myslel, že kurz včas nedokončím,“ přiznává Tomáš.

Nakonec se však zdravotní stav Charlieho stabilizoval a náš 1. Statečný se tak mohl znovu ponořit do učení. „Hodně mi pomohla podpora od mojí mámy a přítelkyně, jež mě dokázaly ke studiu vždy dotlačit,“ popisuje Tomáš. Oceňuje také zájem svého studijního koordinátora, který se mu vždy jednou za čas ozval, zda nepotřebuje s něčím pomoci.

S komplikovanější látkou mu potom nejvíce pomohli lektoři na prezenčních školeních. „Po setkáních v Praze jsem vždy odcházel s tím, že mi vyučující vyjasnili vše, s čím jsem měl problém. Následné samostudium doma mi pak šlo mnohem lépe,“ doplňuje Tomáš.

Po setkáních v Praze jsem vždy odcházel s tím, že mi vyučující vyjasnili vše, s čím jsem měl problém. Následné samostudium doma mi pak šlo mnohem lépe.

Nejdůležitější je přečíst si zadání

V den závěrečné zkoušky byl Tomáš celkem nervózní. „S kolegy z kurzu jsme si pár minut před zkouškou povídali a tipovali, jaké otázky by v testu mohly být. Báli jsme se hlavně látky z okruhů, které nám příliš nešly,“ popisuje čerstvý absolvent.

Samotná zkouška však nakonec proběhla bez komplikací. „Bylo to snazší, než jsem si myslel. Největším problémem pro mě bylo to, že mi přestala fungovat propiska,“ směje se Tomáš. Během vyplňování testu si pak dával velký pozor na to, aby dobře pochopil zadání otázky. „Doporučuju si vše po sobě pořádně zkontrolovat,“ upozorňuje. Při samostudiu e-learningu se mu totiž párkrát stalo, že kvůli nepozornosti při vyplňování kvízu ztratil nějaký bodík.

Tato taktika se mu očividně vyplatila, neboť test zvládl na výbornou s výsledkem 93 %. „Všichni jsme si oddychli, když už to bylo za námi. Atmosféra ale byla po celou dobu celkem pohodová,“ uznává absolvent.

Blog ITnetwork.cz

Těší se na navazující kurz Java PRO

Stejně jako všichni studenti i Tomáš během rekvalifikace pracoval na svém vlastním projektu, kterým se pak většina absolventů prezentuje na pohovorech. A protože jej tvorba aplikace velmi zaujala, rozhodl se dokonce pro její složitější variantu. Těší se, že bude mít možnost si ji dokončit během navazujícího rekvalifikačního kurzu Java PRO, kam nastoupí na podzim.

Do druhé části rekvalifikace tak jde s nadšením a velkými očekáváními. „Ze začátku jsem se bál, jestli na to vůbec mám, nebo zda zvládnu závěrečný test. Teď si ale myslím, že to dokážu,“ dodává optimisticky Tomáš.

Ze začátku jsem se bál, jestli na to vůbec mám, nebo zda zvládnu závěrečný test. Teď si ale myslím, že to dokážu.

Máš na to se stát naším dalším Statečným? Stále hledáme náhradníka, který se ujme Výzvy po učiteli Jiřím. Neváhej a pošli přihlášku:

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 5.10.2023 11:37
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity