Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

3 důvody, proč se naučit programovat přes léto

V předchozím kvízu, Znáš tyto filmy a seriály ze světa IT?, jsme si ověřili nabyté zkušenosti z předchozích lekcí.

Léto je období plné slunných dovolených, dlouhých teplých večerů a také obecně volnější sezóny, která přináší mnohé příležitosti. Skvělým způsobem, jak tento čas naplno využít, je naučit se programovat. Získáš si tak náskok nad ostatními studenty, kteří kurz začnou až v září, a na podzim již můžeš mít své místo v IT jisté.

Jaké jsou další výhody letního studia? A proč se vůbec vydat na kariéru programátora?

Blog ITnetwork.cz

Jistá budoucnost, nadstandardní plat a další benefity

Možná se sám sebe ptáš, proč vůbec s programováním začít. Jedním z hlavních důvodů, který často zmiňují i naši rekvalifikanti, je, že IT má před sebou skvělou budoucnost. Očekává se totiž, že díky novým a stále propracovanějším technologiím část současných oborů v následujících desítkách let zanikne. Zároveň s tím však vznikne spousta pracovních míst pro lidi, kteří s těmito novými technologiemi budou umět pracovat.

Dalším často zmiňovaným benefitem IT je bezkonkurenční plat. Jak si můžeš přečíst v našem dalším článku, ve kterém jsme se platovou situací zabývali podrobněji, toto odvětví bylo za posledních 13 let téměř každý rok nejvýdělečnějším oborem na celém trhu práce. V prvním čtvrtletí roku 2023 se navíc průměrné platy v IT vyšplhaly na více než 78 tisíc korun, což je dosavadní maximum.

Velkým lákadlem je potom home office, neboť právě v IT je nabídka zaměstnání s možností práce z domu nejrozšířenější. Mnoho firem také nabízí svým zaměstnancům flexibilní pracovní dobu. To nahrává tomu, že někteří ajťáci pracují ze zahraničí jako takzvaní digitální nomádi.

IT je ale obecně velmi zajímavý a různorodý obor, ve kterém se může najít kdekdo. Kreativní jedinci se vyřádí například při tvorbě webových stránek, ti s dobrým logickým uvažováním se potom mohou vydat třeba do vývoje aplikací a systémů. Na své si však přijdou i lidé, co rádi mluví cizími jazyky. Na světě je totiž mnoho nadnárodních IT firem, které zaměstnávají talenty z celého světa.

Zajímá tě svět technologií a chtěl by ses naučit programovat? Přihlas se do našeho akreditovaného rekvalifikačního kurzu a získej práci snů. Nakopni svou kariéru ještě dnes:

Proč se naučit programovat přes léto?

Léto je ideální dobou k tomu se učit nové věci. V této kapitole ti ukážeme tři důvody, proč letos vyzkoušet právě programování:

1. Získej si náskok nad ostatními

Velká část zájemců o rekvalifikaci si nechce nechat prázdniny utéct, a tak se do kurzu přihlásí až na podzim. Pokud začneš už nyní, získáš si nad ostatními pořádný náskok.

2. Pracuj v IT už na podzim

S tím souvisí také fakt, že pokud kurz začneš v červenci, už na podzim budeš moct vydělávat peníze a sbírat zkušenosti jako junior programátor. Vzhledem k tomu, že v letním období není takový přetlak nově vystudovaných studentů, budeš mít vyšší šance na rychlejší nalezení práce v tomto perspektivním oboru.

3. Volna bude dost, využij jej produktivně

Dlouhé letní dny, kdy slunce zapadá až po deváté hodině, nabízejí více času na jakékoliv aktivity. Mnoho lidí má navíc dovolené, což způsobuje obecně nižší vytíženost ve většině zaměstnání. Právě proto spousta z nás zkouší nové věci zrovna v tomto období. Pokud se v létě rekvalifikuješ, využiješ svůj čas nejen zábavným, ale také velmi produktivním způsobem.

Jíž máš zaplacenou dovolenou?

I když je možné odjet během studia na krátkou dovolenou, vždy našim studentům radíme, aby si v období rekvalifikace raději nic neplánovali. Pokud už ale máš dovolenou zaplacenou, vůbec to nevadí, můžeš do kurzu nastoupit až po ní, protože začátek kurzu je individuální.

Zároveň se můžeš programování věnovat už nyní. Na ITnetwork nabízíme více než 8 tisíc různých lekcí a cvičení, která tě provedou nejrůznějšími technologiemi. Vyber si to, co tě bude nejvíce bavit, a nauč se pracovat v oboru, jenž má smysl.

Blog ITnetwork.cz

Hledáš novou příležitost a kariérní cestu? Začni s programováním a získej skvělé peníze, flexibilní pracovní podmínky, home office a mnoho dalšího. Rekvalifikuj se v našem akreditovaném kurzu pro junior programátory WWW aplikací. Nauč se pracovat s moderními nástroji budoucnosti a vybírej si z nekonečného množství pracovních nabídek. Nikdy není pozdě začít:

Přečti si také:


 

Předchozí článek
Znáš tyto filmy a seriály ze světa IT?
Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 29.6.2023 10:47
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity