Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Bývalé asset manažerce Libuši přišla nabídka práce sama Nové

Rychlý vývoj technologií logicky vede k tomu, že se lidé musí neustále učit a vzdělávat, aby s nimi dokázali držet krok. Libuše 16 let pracovala v jedné IT firmě, kde se věnovala práci s daty. Cítila však, že její znalosti již v rychle se měnícím pracovním trhu neobstojí, a tak se přihlásila na rekvalifikaci. Ještě během kurzu pak získala místo v oddělení pohledávek v jedné větší firmě, která jí umožňuje se v nově získaných dovednostech posouvat dál.

Jak si Libuše práci hledala? A proč si k rekvalifikaci vybrala zrovna ITnetwork?

Blog ITnetwork.cz

Chtěla zvýšit své šance u nových zaměstnavatelů

Jak ses dostala k IT?

Počítače byly součástí mého života už od malička. Když jsem vyrůstala, učila jsem se programovat v Basicu na Atari. V pracovním životě jsem pak v IT nebo alespoň okrajově v tomto oboru pracovala vždy.

A co jsi dělala?

Po mateřské dovolené jsem nastoupila do jedné IT firmy, kde jsem 16 let pracovala v hardware asset managementu, nejdříve jako asset analyst, pak asset specialist a nakonec i inventory project manager. Hodně jsem se tam věnovala Excelu a práci s reporty.

Proč ses rozhodla rekvalifikovat?

Ve firmě byly nějaké restrukturální změny a servis, který jsem dřív dělala, se stěhoval jinam. Začala jsem proto hledat nové uplatnění, ale zjistila jsem, že to, co umím, je už pro dnešní dobu málo. A tak jsem se přihlásila na rekvalifikaci, abych si ty znalosti trošku prohloubila a měla tak novému zaměstnavateli co nabídnout.

Jak jsi přišla na ITnetwork?

Na Facebooku na mě tehdy vyskočila reklama. Docela jsem se už v té době o různé kurzy a rekvalifikace zajímala, dívala jsem se i na nabídku úřadu práce. Chvíli jsem přemýšlela, že bych šla na kurz u nás v Brně. Bylo to ale zaměřené pouze na ženy v IT a já se bála, že se kvůli tomu budu cítit separovaná. Chtěla jsem se prostě jen učit IT, proto jsem si nakonec vybrala ITnetwork.

Chvíli jsem přemýšlela, že bych šla na kurz u nás v Brně. Bylo to ale zaměřené pouze na ženy v IT a já se bála, že se kvůli tomu budu cítit separovaná. Chtěla jsem se prostě jen učit IT, proto jsem si nakonec vybrala ITnetwork.

Jak probíhalo schvalování žádosti přes úřad práce?

Bylo to téměř bez komplikací. Myslím, že se mi jen jednou ozvali a chtěli doplnit některé informace ohledně představ o mé budoucí kariéře. No a pak to schválili.

Zajímá tě svět technologií a chtěl by ses naučit programovat? Přihlas se do našeho akreditovaného rekvalifikačního kurzu a získej práci snů. Kromě bezkonkurenčního platu na tebe čeká také home office, flexibilita a mnoho dalších benefitů. Nakopni svou kariéru ještě dnes:

Na rekvalifikaci byli všichni na jedné lodi

Proč sis vybrala zrovna Python?

Zabývala jsem se datovou analýzou a podle toho, co jsem si vyčetla, tak Python a SQL má k tomuto odvětví asi nejblíže. Moje volba tedy byla jasná.

Jaké byly začátky na kurzu?

Bylo to úplně v pohodě. Hodně mi pomohlo první prezenční školení v Praze. Já jsem si před tím udělala všechen e-learning, ale až na školení se právě dostavil ten „aha efekt“, kdy se mi všechny ty informace propojily.

Vyhovoval ti styl kombinované výuky?

Určitě ano.

Jak hodnotíš prezenční školení?

Myslím, že to bylo intenzivní, ale fajn. Díky tomu, že jsem kvůli školení musela jezdit do Prahy, jsem si to mohla odseparovat od běžného života a věnovat se jen tomu.

Zkoušela jsi i konzultace s lektory?

Jen párkrát. Měla jsem například menší problém s classy u Pythonu, tak jsem toho využila. A bylo to opravdu rychlé, už asi po pěti minutách jsem pochopila, co jsem dělala špatně.

Bavila tě práce na závěrečném projektu?

Ano, ale dělala jsem jen tu jednodušší verzi, protože jsem v té době už pracovala. Snažila jsem se, ale neměla jsem na to už tolik času. Jsem ale moc ráda za zpětnou vazbu od lektorů, kterou jsem k projektu dostala. Těším se, že si ho podle ní upravím. Ještě jsem se k tomu ale nedostala.

Byla podle tebe podpora při kurzu dostačující?

Určitě, kromě podpory z ITnetworku musím zmínit i kanál na Discordu, kde se otevírala různá témata. Většinou, když jsem v něčem tápala, tak jsem si otevřela ta vlákna a zjistila, že v tom tápou i ostatní, což mě uklidnilo.

Co se ti na kurzu nejvíc líbilo?

Asi to byla taková spontánnost, věděla jsem, že jsem na stejné lodi s ostatními. A lektoři dokázali vše opravdu dobře vysvětlit. Nestalo se, že bych někdy něčemu neporozuměla.

Věděla jsem, že jsem na stejné lodi s ostatními. A lektoři dokázali vše opravdu dobře vysvětlit. Nestalo se, že bych někdy něčemu neporozuměla.

Zaměstnavatel ji oslovil přes LinkedIn

Jak sis hledala práci?

Během kurzu se mi přes můj LinkedIn začaly samy ozývat různé firmy s nabídkami práce. Jedna z nich mě zaujala natolik, že jsem odpověděla.

Během kurzu se mi přes můj LinkedIn začaly samy ozývat různé firmy s nabídkami práce. Jedna z nich mě zaujala natolik, že jsem odpověděla.

Jaký byl pohovor?

Celkem v pohodě, kromě kurzu je zajímala moje dosavadní praxe s finančními portály, znalost jazyků, ale hlavně němčiny.

Kde tedy nyní pracuješ?

Není to úplně programování, ale dělám s daty v oddělení pohledávek. Aktuálně díky pracovním benefitům pokračuji v další výuce, dělám různá školení a e-learningy. Chodím také na kurz linuxové administrace od PyLadies, kde se učím pracovat s Linuxem, takže aspoň využiju znalosti Pythonu. Je super, že se mohu učit přímo od lidí, kteří už v IT pracují.

Blog ITnetwork.cz

Chtěla bys v této firmě zůstat?

Ano, mám zde perspektivu kariérního růstu a ráda bych se postupně vypracovala dál.

Jsi ráda, že ses rekvalifikovala?

Určitě, v dnešní době jde technika pořád dál, a tak je potřeba se neustále učit. Vidím to i ve své práci, mnoho firem již dnes používá různé fakturační portály, s nimiž musíme umět pracovat. Rekvalifikace mi tedy pomohla se v mých znalostech posunout.

V dnešní době jde technika pořád dál, a tak je potřeba se neustále učit. Vidím to i ve své práci, mnoho firem již dnes používá různé fakturační portály, s nimiž musíme umět pracovat. Rekvalifikace mi tedy pomohla se v mých znalostech posunout.

Máš nějaké doporučení pro nováčky v IT?

Nevzdávejte to, nenechte se odradit. Ono to ze začátku půjde těžko, ale pak se to zlepší.

Hledáš novou příležitost a kariérní cestu? Začni s programováním a získej skvělé peníze, flexibilní pracovní podmínky, home office a mnoho dalšího. Rekvalifikuj se v našem akreditovaném kurzu pro junior programátory WWW aplikací. Nauč se pracovat s moderními nástroji budoucnosti a vybírej si z nekonečného množství pracovních nabídek. Nikdy není pozdě začít:

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 17. května 21:18
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity