IT rekvalifikace s garancí práce. Seniorní programátoři vydělávají až 160 000 Kč/měsíc a rekvalifikace je prvním krokem. Zjisti, jak na to!
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

8 signálů, že tvůj pracovní pohovor dopadl skvěle Nové

V předchozím kvízu, Vyznáš se v kyberbezpečnosti? Otestuj se, jsme si ověřili nabyté zkušenosti z předchozích lekcí.

Ať už chceme, nebo ne, práce k životu prostě patří. Možnost zabít draka a získat princeznu i s půlkou prosperujícího království jednoduše není na denním pořádku. A tak nám nezbývá nic jiného než se každé ráno obléct a vyrazit do roboty. Ještě předtím je ale potřeba nějakou tu práci najít a právě k tomu slouží tolik obávané pracovní pohovory.

Jak poznáš, že sis na pohovoru vedl dobře?

Blog ITnetwork.cz

1. Pohovor trval déle, než bylo stanoveno

Čas jsou peníze, to ví každý. Pokud náborář či budoucí zaměstnavatel pohovor protáhl, je to dobré znamení. Kdyby ses jim totiž nelíbil, jen těžko by ti věnovali více času, než je nutné.

2. Příjemná konverzace

Zkus se zamyslet, jak celý pohovor probíhal. Cítil ses jako před tabulí ve škole, nebo konverzace probíhala v příjemném duchu formou vyváženého rozhovoru? Pokud jsi měl z průběhu pohovoru fajn pocit, může to být známkou úspěchu.

3. Představení TVÝCH úkolů

Při popisu pracovních činností náboráři často mluví obecně ve stylu: „Náš nový obchoďák bude mít na starost setkávání s potenciálními klienty…“ Pokud ale rovnou do tohoto popisu zařadí přímo tebe, znamená to, že si tě v dané roli opravdu dokážou představit. To je super!

4. Povídání o firemních benefitech

Když se uchazeč náboráři líbí, chce ho co nejvíce na danou práci nalákat. Vytahuje proto nejrůznější benefity, které firma nabízí. Kromě toho pak také mnohdy mluví o firemní kultuře, dobrých vztazích mezi zaměstnanci či o různých společných aktivitách, jako jsou teambuildingy, společné snídaně nebo třeba deskovkové večery.

Zajímá tě svět technologií a chtěl by ses naučit programovat? Přihlas se do našeho akreditovaného rekvalifikačního kurzu a získej práci snů. Kromě bezkonkurenčního platu na tebe čeká také home office, flexibilita a mnoho dalších benefitů. Nakopni svou kariéru ještě dnes:

5. Neverbální komunikace

Lidé se během komunikace nevyjadřují jen slovy, gesta mohou prozradit víc, než si myslíš. Usmíval se náborář často během pohovoru a kýval hlavou? Pak zřejmě nevědomky vyjadřoval spokojenost s tím, co od tebe slyší.

Gesta mohou samozřejmě značit i nesympatie. Zjisti v našem dalším článku, jaké jsou jiné znaky toho, že pohovor nejde úplně podle plánu.

6. Představili tě dalším kolegům či nadřízeným

Kandidáta, který nevyhovuje, náboráři jen těžko představí dalším kolegům. Proč také, když se s ním pravděpodobně už nikdy neuvidí. Naopak u toho, kdo má velký potenciál, je to mnohdy důležitá součást příjímacího řízení. Tým by si měl jednoduše sednout, a jak jinak to zjistit, než když se alespoň na chvíli setkáte?

Stejně tak je dobrým znamením, když náborář přizve v průběhu pohovoru ke konverzaci i dalšího zaměstnance. Obvykle to bývá někdo s rozhodovací pravomocí, ať už tvůj případný budoucí přímý nadřízený, nebo někdo další z vedení.

Blog ITnetwork.cz

7. Rychlá odezva po pohovoru

Zaměstnavatelé si velmi dobře uvědomují, že stejně jako se oni snaží najít toho nejlepšího uchazeče, také ty si vybíráš, která práce ti bude nejvíce sedět. Proto pokud se na pohovoru ukážeš jako ten pravý, nebude dlouho trvat, než se ti ozvou s nabídkou práce. Nemohou přece riskovat, že tě mezitím zaměstná konkurence.

8. Rovnou ti nabídli práci

K tomuto bodu asi není co dodat. Nestává se to často, někdy ale uchazeč zaměstnavatele natolik okouzlí, že mu je práce nabídnuta ještě během pohovoru.

Občas se také stane, že tě náboráři alespoň rovnou pozvou do dalšího kola pohovoru. I to je znamením, že sis vedl opravdu dobře.

Pohovor tě teprve čeká? Přečti si, jak se na něj co nejlépe připravit.  

Hledáš novou příležitost a kariérní cestu? Začni s programováním a získej skvělé peníze, flexibilní pracovní podmínky, home office a mnoho dalšího. Rekvalifikuj se v našem akreditovaném kurzu pro junior programátory WWW aplikací. Nauč se pracovat s moderními nástroji budoucnosti a vybírej si z nekonečného množství pracovních nabídek. Nikdy není pozdě začít:

Přečti si také:


 

Předchozí článek
Vyznáš se v kyberbezpečnosti? Otestuj se
Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 3. května 19:15
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity